3 redenen om glazen systeemwanden te nemen

Geplaatst op
Debazis systeem

Glazen systeemwanden worden in de bouwsector steeds vaker toegepast, specifiek in nieuwbouwwoningen. Maar ook als je thuis wilt gaan verbouwen of renoveren, is een systeemwand glas een goede keuze. Glazen systeemwanden hebben namelijk een aantal interessante voordelen te bieden. Maar wat is de meerwaarde van een systeemwand glas? Waarom zou je voor dit materiaal kiezen las je thuis gaat (ver)bouwen? Er zijn minstens drie goede redenen om ook te kiezen voor glazen systeemwanden. Je leest ze in dit blogartikel.

Debazis systeem

1. Glazen systeemwanden zijn ideaal voor een ruimtelijk effect

Wellicht de belangrijkste reden om een systeemwand glas te gebruiken, is het ruimtelijk effect dat je met glazen systeemwanden kunt creëren. Doordat je door het glas heen kunt kijken, heb je het gevoel dat de plek waar je bent veel ruimer is. Zeker in kantoren is het gebruik van glazen wanden om die reden populair. Je kunt je collega’s zien en hebt het idee in een veel grotere ruimte te werken. Maar ook thuis is het ruimtelijke effect van glazen wanden voordelig. Zo kun je glazen wanden in de keuken gebruiken, zodat je tijdens het koken goed zicht houdt op je spelende kinderen.

2. Meer licht en zicht met systeemwanden van glas

Gebruik je glazen systeemwanden, dan haal je daarmee meer natuurlijk licht je woning of je bedrijfspand binnen. Dit scheelt sowieso qua zicht, maar is ook perfect om de energiekosten te drukken. De verlichting hoeft namelijk minder vaak aan dan in een ruimte zonder doorzichtige wanden. Zitten de systeemwanden van glas aan de zonkant, dan ben je nog milieuvriendelijker bezig: via de glazen wanden komt er namelijk zo een hoop extra (en gratis) warmte je huis of kantoor binnen. Allemaal voordelen dus!

Debazis systeem

3. Moderne wanden die eenvoudig te demonteren zijn

Een groot pluspunt van een systeemwand glas gebruiken is verder ook het feit dat dit er modern, eigentijds en industrieel uitziet. Wil je een moderne woning of een eigentijds kantoorpand creëren, die een tijdloze en een strakke uitstraling heeft? Dan is er haast geen betere manier om dit te doen dan via het gebruik van een of meer glazen wanden. Het fijne aan dit type wanden is daarbij dat ze gemakkelijk monteerbaar én demonteerbaar zijn. Wil je dus een ruimte tijdelijk of voor een langere periode aanpassen, dan is dat met een systeemwand glas een fluitje van een cent. Je draait de wand los en plaats hem op de plek waar je de wand wilt neerzetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *