5 tips voor een nieuwe oprit

Geplaatst op

Wil jij de entree van je woning vernieuwen? Pak het dan meteen goed aan! Je wilt natuurlijk dat de oprit een goede indruk geeft en dat deze er netjes bij ligt. Niet alleen de bezoeker voelt zich welkom, ook jij gaat je welkom voelen als de oprit van jouw woning er goed bij ligt. Hoe je ervoor zorgt? Lees het hier!

Kies verharde bestrating

Verharde bestrating is voor elk seizoen voordelig en staat strak als oprit. Wanneer je kiest voor grind, zul je merken dat dit in de wintermaanden erg glad en onhandig is. Kies wel bestrating die makkelijk te onderhouden is en geen gladde bovenkant heeft. 

Verlichting

Vooral wanneer je een langere oprit hebt, is het ontzettend handig om ledverlichting in te zetten die de oprit verlichten. Je kunt dit doen door aan de zijkanten van de oprit verlichting te plaatsen die reageren op beweging. 

Beveiliging

Zorg ervoor dat niet alleen het huis, maar ook de oprit beveiligd is. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door toegangspoorten te plaatsen met camera’s. Deze toegangspoort kun je bedienen met een automatische poortopener of elektrische poortopener. Hiermee is het namelijk voor onbevoegden niet uitnodigend om eens een kijkje bij het huis te nemen. 

Overdekt

Is jouw oprit nog niet overdekt? Een tip is om een deel van de oprit overdekt te maken, zodat auto’s onder een overkapping staan. Dit is niet alleen handig in de wintermaanden bij vorst, maar werkt ook isolerend in de zomer. 

Een schuine oprit

Je zult hier misschien niet 1,2,3 over na denken, maar een schuine oprit biedt ontzettend veel voordelen! Dit hoeft echter niet te betekenen dat het een helling moet zijn. Maar door de oprit naar de straat af te laten lopen, zorg je ervoor dat regen naar de weg wordt afgevoerd en niet op jouw grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *