Bedwantsen in huis? Ga voor bestrijding door een specialist

Geplaatst op
Bedwantsen bestrijden

Ongedierte in huis is iets waar niemand op zit te wachten, maar waar toch niet aan valt te ontkomen. Natuurlijk bestaat ongedierte in verschillende gradaties. Thuis een wespennest of een kakkerlakkenplaag hebben ontwricht bijvoorbeeld onmiddellijk je leven, maar dit komt gelukkig relatief weinig voor. Er zijn daarentegen plaagdieren waar mensen veel vaker last van hebben, al zijn deze dan weer meestal minder gevaarlijk. Bedwantsen vallen onder deze laatste categorie. Van deze kleine, ongevleugelde diertjes kan iedereen last krijgen, al dient gezegd te worden dat bedwantsen vaak in een huis terechtkomen doordat de mens ze heeft binnengebracht, bijvoorbeeld door te reizen. Hieronder lees je meer over de ongemakken van bedwantsen en ook over hoe bedwantsen bestrijden werkt.

Professioneel

Hoe gevaarlijk zijn bedwantsen?

Laten we hierbij beginnen met de ergste zorg weg te nemen: echt gevaarlijk zijn bedwantsen niet. Als je erdoor gebeten wordt, dan zijn rode vlekjes of bultjes met wat jeuk ervan het gevolg. Om hoeveel jeuk het gaat, dat kan per persoon verschillen. Allergische reacties op een bedwantsbeet zijn ontzettend zeldzaam. Hoe dan ook brengen bedwantsen natuurlijk ongemakken met zich mee, zeker als ze daadwerkelijk in je bed vertoeven. Je slaapt dan toch minder op je gemak, dit terwijl een goede nachtrust juist zo waardevol is. Verder is het, als je gebeten wordt, zaak om zo min mogelijk te krabben. Krab je namelijk zo’n wondje open, dan kan het zijn dat je met een litteken blijft zitten.

Vakmensen

Op welke manier pak je de bestrijding aan?

Heb je het gevoel dat je meer last hebt van bedwantsen dan acceptabel is, dan is de inzet van een specialistische ongediertebestrijder aan te raden. Deze beschikt namelijk over middelen en methoden om deze ongewenste indringers ‘weg te werken’. Zelf vallen opzetten of met spray of stoom aan de slag gaan kan succesvol zijn, maar is doorgaans niet zo effectief als een professionele bestrijdingsmethode.