Begonia bollen kopen? Dit zijn de voor- en nadelen

Geplaatst op
Begonia bollen

De begonia is al jaren razend populair in ons land. Begonia bollen zijn wij winkels en webshops niet aan te smeren. De begonia heeft dan ook een aantal sterke voordelen. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen:

  • ze zijn niet allemaal winterhard
  • begonia doet het niet heel goed in de volle zon
  • erg origineel is de begonia niet meer

Nog steeds overtuigd?

Begonia bollen

Ben je nog altijd enthousiast over de begonia? Mooi zo want deze bijzondere plant heeft gelukkig veel meer voordelen dan nadelen. De begonia is wellicht niet meer heel origineel maar dat is simpelweg omdat er zoveel voordelen aan zitten.

Op het noorden

Het is hartstikke moeilijk om planten te vinden die het goed doen zonder weinig zon. Zeker planten die buiten goed kunnen overleven, geen zon nodig hebben en ook nog een hete dag aan kunnen zijn zeldzaam. Heb jij een balkon of tuin op het noorden? Dan heb je het ongetwijfeld niet makkelijk als het aankomt op planten. Een balkon of tuin op het noorden betekent namelijk amper zonlicht dus de meeste planten overleven dat niet. De begonia echter is hier absoluut voor bestendig.

Prachtige kleuren

Begonia bollen

Natuurlijk heeft de begonia daarnaast de mooiste kleuren die je kunt bedenken. Het is een plant met veel verschillende soorten onderling want er zijn talloze soorten begonia’s. Sommigen hiervan zijn winterhard. Een winterharde plant is vooral fijn wanneer je wil dat je balkon ook in de winter er prachtig bij staat.