De inductie kookplaat voor in de keuken

Het koken op een inductie kookplaat wordt steeds populairder. Waar we eerst veel op gas kookte, zijn de inductie platen bij de modernere keukens ingebouwd. Het mooie aan een inductie kookplaat is dat deze helemaal niet heet wordt en dus ook niet voor brandgevaar zorgt. Veel mensen denken dat de kookplaat enorm heet is, maar dat valt mee. Een inductie plaat maakt namelijk gebruik van elektrische spoelen om vervolgens een magnetisch veld op te wekken. Wanneer je de kookplaat aanzet en er vervolgens een pan opzet zorgt de weerstand van de bodem dat het magnetische veld naar warmte wordt omgezet. Je kunt je dus ook voorstellen dat dit enorm efficiënt is. Het rendement van de verbruikte energie is 80 tot 90 procent. Dit komt puur,omdat er weinig warmte verloren gaat, maar direct in de pan komt te zitten. 

Deze efficiëntie zorgt er dus ook voor dat we in Nederland van het aardgas af willen. Het kan voordeliger, zuiniger en milieubewuster dus waarom niet? Dit komt vooral omdat de keukens zijn uitgerust met een gasplaat en de eenmalige investering voor een inductie kookplaat kan in de kosten lopen. Het is dan wel een goede investering, het blijft veel geld. 

Ben je geïnteresseerd in een inductie kookplaat voor in jouw keuken? Bekijk eens de website van Keukenloods. Deze leveren en installeren de inductie kookplaat alsof het niks is. Een ware specialist in het vak.