De voor- en nadelen van houten gevelbekleding

Geplaatst op
houten gevelbekleding

Gevelbekleding is een relatief makkelijke manier om je woning of ander pand een nieuwe uitstraling te geven maar dan met een budget in je achterhoofd. Beschadigingen aan de gevel kun je zo ook goed verbergen tot er echt onderhoud nodig is. De houten gevelbekleding wordt steeds meer gekozen door pandeigenaren die luxe belangrijk vinden. Wat zijn nu precies de voordelen van een houten gevelbekleding?

houten gevelbekleding
  • hout geeft een natuurlijke uitstraling aan je band
  • de houten gevelbekleding is relatief gemakkelijk te plaatsen en bewerken
  • reparaties aan hout zijn eenvoudig uit te voeren

Natuurlijke look van hout

De meeste mensen zullen beamen dat hout een luxe en unieke uitstraling geeft aan een pand. Het is een natuurlijk product en heeft dus ook een ander effect dan bijvoorbeeld kunststof. Dat is zeer prettig voor iedereen die een natuurlijke look aan een pand wil geven, bijvoorbeeld omdat het gaat om een chalet of een winkel die natuurlijke producten verkoopt. 

De mogelijke kleuren en tinten

houten gevelbekleding

Hout is relatief makkelijk te bewerken. Dat betekent niet dat het geen geld kost of dat je het niet zomaar zelf kunt doen. Je kunt het beste hulp inschakelen van een bedrijf.  Maar wat het wel betekent, is dat het hout relatief simpel te repareren is. Als er dus iets kapot gaat, dan kun je dit gemakkelijk laten rechtzetten door iemand die deskundig is hierin. Als je heel handig bent kun je het misschien wel zelf.