De voordelen van een keuken op maat

Tinello Keukens

Wist je dat de meeste mensen nog altijd kiezen voor een standaard keuken uit een grote woonwinkel? Ze kiezen zeer zelden voor een keuken op maat. En dat terwijl het in de kosten heel erg meevalt. Je kunt het in principe zo gek maken als je zelf wil. Daarvoor kun je vooraf bepalen wat je nodig hebt en wat je budget is om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

Wat je voor ruimte hebt

Een keuken op maat is met name handig als je te maken hebt met een ruimte met afwijkende maten. Je kunt er dan voor kiezen om de keuken volledig op maat te maken en zo de ruimte optimaal te benutten. Is een standaard aanrechtblad bijvoorbeeld eigenlijk net iets te hoog voor jouw keuken? Dan kies je toch een lagere versie. Of misschien wil je wel een hoekje omgaan waar het normaal net niet zou passen. Dat kan ook allemaal in een keuken op maat.

Tinello Keukens

Je budget bepalen

Zoals eerder genoemd, hoeft een keuken op maat ook niet gelijk te betekenen dat je ontzettend boven je budget uitkomt. Je kunt simpelweg vooraf een budget vaststellen. Doe dat als volgt:

  • bepaal wat je echt wil hebben
  • bepaal wat je wil, maar wat je ook kunt afstrepen
  • bepaal je budget
  • bepaal hoe ver je in het uiterste geval hier bovenuit mag uitkomen

Het klinkt gek om gelijk al rekening te houden met afwijkingen in je budget en wensen, maar het is toch goed om dat overzicht te hebben. Want het zou bijvoorbeeld heel goed kunnen dat die prachtige oven echt een vereiste is voor jou, maar dat je die handgrepen voor de kastjes eigenlijk niet zo belangrijk vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *