De voordelen van een rechte deurluifel

Geplaatst op
Rechte deurluifel

In Nederland regent het vaak en dan ook nog eens in combinatie met een harde wind. Dit ongure weer komt helaas vaker voor dan we zouden willen. We kennen allemaal het gestuntel met een sleutelbos bij de voordeur terwijl de striemende regen je in een ogenblik doorweekt. Soms nog met een tas vol met boodschappen in de hand. Dan gaat de deur eindelijk open en regent het ook nog eens de hal binnen. Dat is geen leuke situatie. Een rechte deurluifel is de oplossing.

Rechte deurluifel

Een wat?

Een deurluifel is als een soort dakje boven je voordeur. Het zorgt ervoor dat je droog staat als het regent en dat er niet of weinig water de gang in komt wanneer de deur open staat. Het is bovendien een dakje voor iedereen die even een sigaret wil roken of even adem wil happen maar geen andere overkapping heeft, bijvoorbeeld in de tuin.

Rechte deurluifel

De rechte deurluifel

Net als andere daken heb je de deurluifel in verschillende vormen. Er zijn gebogen luifels om uit te kiezen maar de recht deurluifel is toch ook erg populair aan het worden. Een rechte deurluifel heeft dus geen bolling en is daardoor vaak iets goedkoper. Ze zijn namelijk makkelijker te produceren. Bovendien geeft een rechte deurluifel een moderne uitstraling aan een woning die veel mensen nastreven. Het kan van een oude woning een compleet nieuw huis maken doordat de gevel er gewoon beter uitziet met een luifel.