Design met epoxy resin

Epoxy resin is speciaal voor het maken van kunstzinnige projecten. Het is ontzettend veelzijdig in gebruik. In vergelijking met epoxy hars is epoxy resin minder sterk maar wel meer geschikt voor kunstwerken. Zo kun je met epoxy resin verschillende lagen over elkaar gieten, droogt het snel, giet het makkelijk en zit in deze epoxy al een UV-filter. 

 

Waar gebruik je epoxy resin voor

Epoxy resin is veilig en makkelijk te gebruiken. Met epoxy resin kun je ontzettend veel maken. Je kunt het doorzichtig laten voor een glasachtig effect maar ook kleur toevoegen. Door kleur toe te voegen kun je hiermee ook verschillende bijzondere effecten creëren. Daarnaast heb je glow in the dark resin. 

 

Doordat epoxy resin makkelijk in gebruik is, veelzijdig is met het gebruik van kleur en goed hecht kun je ontzettend veel maken. De kunstzinnige kleuren en het aparte materiaal is goed te gebruiken voor het maken van een schilderij. Wat je vaak ziet is dat epoxy wat dunner wordt gemaakt kleur wordt toegevoegd en dan in een dienblad wordt gegoten. Op deze manier wordt een marmerlook en water look veel nagemaakt. Ook bij tafels wordt dit veel gebruikt. Bijvoorbeeld om mozaïek, houtpatronen Legostenen of andere materialen in een tafelblad te gieten. 

 

Epoxy resin en sieraden 

De combinatie epoxy en hout zie je bij tafelblad en sieraden vaak terugkomen. Dit geeft een unieke combinatie. Kleinere stukken hout zou je in een mal kunnen doen en epoxy erbij gieten. Op deze manier worden hanger gemaakt. Andere sieraden zoals armbanden en ringen worden ook gemaakt door epoxy in een mal te gieten. Naast het mengen met een kleur zou je ook de epoxy doorzichtig kunnen laten en dingen toe kunnen voegen. Op deze manier worden sieraden met bloemen en andere items gemaakt. Er zijn speciale kleine bloemetjes te koop die je hiervoor kunt gebruiken.     

 

Hoe gebruik je epoxy resin 

De materialen die je nodig hebt zijn epoxy, een harder, eventueel een laklaag met uv stabilisatie, een spatel om de epoxy te verdelen, maatbekers, eventueel korrel 80-120 schuurpapier en handschoenen. Je hebt ook speciale pakketten te koop waar alles in zit. Daarnaast zijn ook pakketten te koop voor het maken van een siliconen mal. Probeer eerst je item in een mal te plaatsen en een beetje in te gieten of je mal te vullen. Meng daarna wat bij als dit nodig is. Giet het niet te snel en voorkom luchtbellen. Laat het uitharden, eventueel opschuren en voila, je bent klaar.