Een ergonomische bureaustoel helpt je klachtenvrij de dag door.

Een goede bureaustoel is zo ontzettend belangrijk om je werkdag goed door te komen. Veel mensen werken momenteel vanuit huis en als je dan niet je bureaustoel van werk mee naar huis hebt genomen, merk je inmiddels wel hoe goed een bureaustoel zit als je een lange dag moet werken. Je bank of eetkamerstoel zit allemaal wel lekker maar bieden toch een stuk minder steun dan een goede bureaustoel. Ze zijn er tenslotte ook speciaal voor gemaakt om lang op te zitten zonder last van je rug te krijgen.

Lange dagen achter je (thuis) bureau.

De meeste mensen die nog aan het werk zijn doen dit waar mogelijk vanuit huis omdat dit nu eenmaal eventjes de regels zijn in Nederland. Zoals eerder gezegd merk je dan toch wel dat een bureaustoel erg fijn zit door zo een dag heen, dat is als je jouw bureaustoel niet hebt meegenomen van werk natuurlijk. Als je die wel hebt meegenomen merk je dat verschil nog niet zo erg als het goed is. Lange dagen in dezelfde houding zitten is in eerste instantie sowieso niet heel goed voor je, maar als je dit dan doet doe het dan in ieder geval zo goed ondersteunend mogelijk door op een ergonomische bureaustoel te gaan zitten. Deze bureaustoelen bieden de steun die je nodig hebt die lange dagen door te komen zonder klachten.

De ergonomische bureaustoel.

Ieder lichaam is anders en dus heeft ieder lichaam andere ondersteuning nodig voor dezelfde pijnvrije dag achter je bureau. Het mooie van ergonomische bureaustoelen is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo kun je de hoogte van de volledige stoel makkelijk instellen op de voor jou juiste hoogte. Dit pas je aan op de hoogte van je bureau welke weer op je juiste hoogte staat waardoor je ontspannen kunt zitten met je armen. Het ontspannen zitten met je armen zorgt ervoor dat je geen schouder blessures krijgt of een stijve nek omdat je armen iets hoger zitten dan goed is. Daarnaast kun je bij een ergonomische bureaustoel de armleuningen in hoogte verstellen. Iedereen is net even langer of korter dan een ander en dus moeten die op jouw lichaam aangepast kunnen worden. Ook kun je de stoel zelf kantelen naar voren of naar achteren. Zo rechtop mogelijk is uiteraard het beste. Maar als je heel eventjes ietsjes naar achteren geleund zit omdat je een lang stuk tekst moet lezen of tijdens een vergadering kan dat ook. Is toch ietsjes ontspannender. 

Als jij nog geen ergonomische bureaustoel thuis of op werk hebt staan, neem dan eens een kijkje op bureaustoel24.nl.