Een paktafel, hoe weet jij wat de ideale is voor jou?

Als je overweegt om een werkbank aan te kopen die zal dienen om in te pakken, vraag je je natuurlijk af wat er zo allemaal bestaat. En uit die grote keuze moet jij precies die paktafel kiezen die bij jou past. Je kijkt uiteraard naar de lengte en de breedte, maar ook de hoogte is van groot belang. Grote mensen zullen sneller last hebben van een zere rug als de tafel te laag is. Kleinere mensen voelen het na een tijd in hun enkels en kuiten omdat ze zich constant moeten rekken. Daarom is een werktafel op jouw maat zeker niet zo’n grote luxe.

Naast afmetingen is kwaliteit ook cruciaal

Eens je bepaald hebt welke afmetingen jouw paktafel moet hebben, kies je best voor uitstekende kwaliteit. Degelijke en professionele werktafels kun je herkennen aan de dikte van het blad dat bijvoorbeeld 38 mm dik is. Het blad moet van degelijk hout zijn dat speciaal gekozen is voor werktafels. Van zodra je de benaming c-dur ziet staan, zit je goed. Of je gaat voor een tafel die een draaglast heeft van maar liefst 2000 kg. Hier kun je zowel zware goederen op stapelen als lichte pakjes aan inpakken. Wist je dat professionele werkbanken gebaseerd zijn op het ontwerp en de uitvoering van steigers? Dit is pas echte kwaliteit!

Ga voor duurzaamheid

Je pak- of werktafel zal je voor lange tijd hebben. Kies daarom van bij het begin voor gebruiksgemak en efficiënt werken. Wil je bijvoorbeeld nog een extra legplank onderaan waarop je materiaalbakken kunt plaatsen of zou een opzetstuk ook wel praktisch zijn? Het kan allemaal aan je werkbank gemonteerd worden. Denk ook aan de mobiliteit van je tafel. Kies voor wielen als je vaak materiaal van de ene naar de andere locatie moet brengen. Jouw tafel dient dan gewoon als transportmiddel. Wat je ook kunt doen is aan de producent een schets bezorgen van jouw ideale werktafel. Hij maakt ze op maat en volgens jouw ontwerp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *