Eiken vloerdelen als vloerbedekking is prachtig.

Eiken vloerdelen

Eiken vloerdelen geven in een woonkamer een warme uitstraling. Het zijn over het algemeen brede houten vloerstroken. Door de breedte die ze hebben en hun robuuste uitstraling worden ze ook wel landhuisdelen genoemd. Eikenhouten vloerdelen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. De designmogelijkheden van de rustieke planken zijn groot. Ze kunnen als massieve eikenhouten planken worden gebruikt, maar ook als mooi ingelegd parket. Door de verschillende natuurlijke eigenschappen van het gebruikte hout zijn alle vloeren anders.

Eiken vloerdelen

Eigenschappen van een eikenhouten vloer.

Omdat eikenhouten vloeren duurzaam zijn, kunnen ze zelfs bij intensief gebruik levenslang meegaan. Daarom is zo’n vloer een goede investering voor het leven. In een woonkamer geeft een houten vloer een warme uitstraling. Eikenhouten vloerdelen kunnen worden gebruikt bij een klassiek ingerichte woonkamer, maar ook bij een strakke moderne inrichting. Omdat een houten vloer gemakkelijker is schoon te houden dan tapijt zijn ze ook hygiënischer. Bij mensen die een allergie hebben voor stofmijt is een houten vloer zeer geschikt. Wanneer er een houten vloer in een woonkamer wordt gebruikt, moet er rekening worden gehouden met de luchtvochtigheid. Een houten vloer is eco-vriendelijker dan een met tapijt. Tapijt is een synthetisch product, terwijl hout een natuurlijk product is. Hout is dus niet zo schadelijk voor het milieu dan het vervaardigen van synthetische materialen. Vloerdelen van eikenhout doen chiquer aan in een woonkamer dan andere houtsoorten. Toch is eikenhout vaak nog goedkoper dan ander hout.

Eiken vloerdelen

Het leggen en onderhoud van een eikenhouten vloer.

Ga geen eikenhouten vloer zelf leggen. Een vakman weet precies wat hij moet doen en welke materialen er voor de ondervloer gebruikt moeten worden. Door de temperatuur- en vochtverschillen zal een houten vloer altijd uitzetten en krimpen. Daar houdt de vakman rekening mee.

Ondanks dat eikenhouten vloerdelen weinig onderhoud nodig hebben, moeten ze na een verloop van een bepaalde periode behandeld worden. Je kunt de vloer af en toe schoonmaken met een speciale polish. Gebruik goede deurmatten om het meeste vuil van je schoenen te lopen. Voordat je een vloer laat leggen, moet je je goed laten voorlichten. Door contact op te nemen via de website van www.knulsthoutenvloeren.nl kun je antwoord krijgen op al je vragen.