Gardena grasmaaier

Geplaatst op
Gardena grasmaaier

Als je de trotse eigenaar bent van een gazon is het belangrijk om dit goed te onderhouden. Het onderhoudswerk van het gazon bestaat uit het verwijderen van onkruid, het zaaien van kunstmest en het maaien van gras. Als je je gras gaat maaien is het fijn om dit met een goed apparaat te doen. Een Gardena grasmaaier is zo’n apparaat. Gardena komt oorspronkelijk uit Duitsland maar is ondertussen al in meer dan tachtig andere landen gevestigd.

Gardena grasmaaier

Onderhoud van gazon

Bij het onderhoud van je gazon komt dus veel kijken. Toch blijft een van de belangrijkste dingen het maaien van je gras. Gras groeit eigenlijk alleen in de zomer, vanaf een temperatuur van 15 graden. Dit houdt in dat je dus gemiddeld 10 tot 20 keer per jaar je gras zult maaien. Als je je gras maait is het wel zo prettig om dit met een geschikt apparaat te doen. Je hebt keuze uit veel verschillende varianten. Zo is er de standaard variant, de variant met motor en er is een automatische variant.

Gardena grasmaaier

Automatische Gardena grasmaaier 

Ben je niet in staat om het gras zelf te maaien, maar wil je ook geen tuinman inhuren? Dan kan je gebruik maken van een zelfwerkende grasmaaier. Deze grasmaaier staat ook wel bekend als een robot-maaier. De zelfwerkende grasmaaier maait het gras op een door jou ingesteld tijdstip. Als je weinig tijd wilt besteden aan het maaien van je gazon is de automatische Gardena grasmaaier een ideaal apparaat voor jou. Het kan worden gebruikt voor zowel kleine als grote oppervlaktes