Grote palm plant

Palmen zijn planten of bomen die oorspronkelijk uit tropische- of subtropische streken komen. Deze warmte minnende planten kunnen dus prima in een warme huiskamer een plekje vinden. Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten palmen, wel meer dan 4000. Eén van de meest bekende soorten is natuurlijk de welbekende Yucca. Ondanks het feit dat palmen van oorsprong uit zuidelijke, warmere gebieden komen, zijn er behoorlijk wat soorten de winterhard zijn en dit maakt ze dan ook geschikt om ze in een Nederlandse tuin te plaatsen. Eén grote palm plant in de tuin staat leuk, maar wat denk je van een collectie tropische palm planten? Zodra het Nederlandse zonnetje zijn werk doet en de parasol opgezet kan worden, waan je je op je persoonlijke tropische eiland.

 Verzorging

Wanneer je een palm plant in de huiskamer neerzet, doe dat dan op een lichte plek, niet in direct zonlicht. Je dient er voor te zorgen dat de plant niet uitdroogt, maar pas wel op dat je niet in één keer te veel water geeft. De wortels van een grote palm plant in een pot mogen niet in een laagje water komen te staan. Voor de zekerheid kun je wat hydrokorrels onder in de pot leggen. Een huiskamer kan voor een grote palm plant soms wat droog zijn en ze houden eigenlijk van een wat vochtigere omgeving. Besproei daarom je grote palm plant regelmatig. Grote palm planten groeien vanuit de kern van de stam. De onderste bladeren kun je afknippen zodra ze wat bruin beginnen te worden.

 Grote palm plant buiten

Niet winterharde palmen in potten moeten rond oktober naar binnen of goed worden ingepakt. Er zijn echter ook palmbomen die een temperatuur tot -15 kunnen verdragen. Grote palm planten buiten willen graag een lichte plek maar kunnen ook in de halfschaduw staan. Winterharde palmen kunnen na de winterperiode wat bruin verkleurde bladeren hebben. Die kunnen, net als bij de palmen binnen, gewoon afgeknipt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *