Heerlijk slapen met de juiste spullen

Geplaatst op

Wanneer je lekker wilt kunnen slapen is het belangrijk om naast je bed een fijn kussen, dekbed, overtrek en hoeslaken te hebben. Het hoeslaken en overtrek kun je in verschillende soorten stoffen krijgen. Als je een hoeslaken en overtrek van een goede stof gemaakt is. dan ligt dit wel zo fijn. Het dekbed zelf voelt ook anders aan wanneer je voor een ander type materiaal kiest. Naast het soort materiaal zie je een andere hoeveelheid materiaal in een winterdekbed of zomerdekbed. Het soort dekbed en het soort stof voor de lakens die je het beste kunt kiezen is afhankelijk van je eigen voorkeur.

Verschillende soorten winterdekbedden

Als je heerlijk wilt kunnen slapen dan is een zomerdekbed en een winterdekbed wel zo fijn. Winterdekbed weidswonenenslapen zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Afhankelijk van je voorkeuren kun je voor een winterdekbed dus kiezen uit veel verschillende materialen. Als je graag een warm dekbed wilt dan kun kiezen voor dons en veren, wol of een synthetisch dekbed. Katoen, zijde en bamboe is meer geschikt voor de zomer omdat het heerlijk luchtig is.

Warm winterdekbed

Als je een warm winterdekbed wilt dan is dons zeker geschikt. Dons wordt vaak gemengd met veren. Hoe meer dons des te warmer het dekbed. Veren verzwaard het dekbed en houd het lekker luchtig. Door de isolerende werking van het dons ventileert het ook goed en houdt het de warmte goed vast. Daarom zul je lekker warm blijven maar niet veel zweten. Naast dons en veren is wol ook perfect voor de winter. Wol is zwaarder dan dons en veren. Dit kan heel fijn zijn in de winter maar het kan dus ook zijn dat een lichter dekbed je voorkeur heeft. Wol ademt en neemt vocht goed op. Hierdoor zul je minder zweten. Wol heeft een zelfreinigende werking wat daarbij wel zo fijn is. 

Een fijn hoeslaken

Als je gaat zoeken naar een hoeslaken dan zul je natuurlijk eerst kijken naar de afmeting die je nodig hebt. Verschillende afmeting zijn 90×90 voor een 1 persoons bed, voor een twijfelaar een hoeslaken 120×200, voor een tweepersoonsbed 160×200 en dan heb je nog extra afmetingen. Zoals een extra groot bed van 180×200 of 200×200 en een extra lang bed van 200×210 en 200×220. 

Katoen is het meest bekend en wordt het meest gebruikt. Katoen is stevig en neemt vocht goed op. Daarnaast is katoen goedkoop. Als je katoen prettig vind dan kun je ook kijken naar andere materialen zoals Katoen-Satijn en Jersey. Dit is katoen maar het wordt anders geweven. Als je het snel koud krijgt dan zou je kunnen kijken naar flanel. Dit licht zacht en houd warmte beter vast. Vind je een warm en zacht dekbed fijn, dan zou je ook kunnen kijken naar badstof of velours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *