Het belang van de kwaliteit voor verf

verf

Een keuze maken tussen verschillende soorten verf is altijd moeilijk. Hierbij gaat het natuurlijk niet alleen om de keuze tussen kleuren, maar ook om het merk of de kwaliteit van de verf. Er is namelijk niet maar één verfkwaliteit. Je hebt de grote A-merken, maar je kunt ook de keuze maken om wat minder te betalen en budgetverf aan te schaffen. Veel mensen denken dat budgetverf per definitie slechter is dan de A-merken. De vraag is natuurlijk, is dit ook zo? Hoewel veel mensen met dit idee in hun hoofd zitten wordt er toch nog veel gebruik gemaakt van budgetverf. Maar als budgetverf niet minder is, waarom zou je dan nog veel gaan betalen voor die dure A-merken?

Budgetverf

Bij het verschil in kwaliteit moet je bij verf vooral denken aan kleurbehoud, kleurechtheid en dekking. Als je een kamer schildert waarbij duurzaamheid van de verf niet belangrijk is. Bijvoorbeeld als je van plan bent om het binnenkort weer een andere kleur te geven. Dan kan je best gebruik maken van goedkopere verf varianten. Daarom is het heel belangrijk om, voordat je verf koopt, goed na te denken over het belang van de kwaliteit en over je eigen budget natuurlijk.

A-merken

Volgens veel professionele schilders zit er wel degelijk verschil tussen goedkope verf en A-merken. Om deze reden maken de professionals ook vrijwel altijd gebruik van de beste merken. Echt slechte verf is er tegenwoordig eigenlijk niet meer, maar door de verschillende samenstellingen van grondstoffen kunnen er toch grote verschillen in zitten. De grootste verschillen tussen budgetverf en A-merken zit hem in het kleurbehoud en de kleurechtheid. Dit is vaak minder goed bij de goedkope merken. Wat ook belangrijk is, is de dekking. Terwijl je bij de A-merken vaak aan één laag genoeg hebt, moet je er met budgetverf soms wel twee of drie keer overheen gaan. Dit kost uiteraard meer tijd en meer verf.

Kortom, A-merken zijn wel degelijk beter dan de goedkopere versies. Dit wil echter niet zeggen dat je ook altijd moet kiezen voor de A-merken als je je motieven maar duidelijk hebt voor jezelf. Een A-merk is in ieder geval een garantie voor succes! Wil je je goed laten adviseren? Kom dan langs bij Bijvoet Verf nabij Polsbroek.