Hoe benut je een extra ruimte in huis?

Geplaatst op

Heb je een ruimte over in huis? Maak hier dan goed gebruik van en voorkom dat dit een ‘rommelkamer’ wordt. In de meeste gevallen is er namelijk geen plan voor de extra ruimte, waardoor spullen die geen plek in huis hebben in de extra ruimte neer worden gezet. Echter kun je met een extra ruimte ontzettend veel kanten op, maar zorg er wel voor dat je een helder plan hebt. 

Locatie van de ruimte

Voordat je meteen een plan de campagne opstelt voor de ruimte is het belangrijk om na te gaan waar de ruimte zich bevindt. Is dit bijvoorbeeld naast de keuken? In de hal? Of boven naast een slaapkamer? Naast de keuken is het bijvoorbeeld handig om een extra opslagruimte te maken voor houdbare producten. Je kunt hierin dan bijvoorbeeld schuifwandkasten plaatsen van Hubo Kampen om de producten in te plaatsen. 

Bepaal het doel van de ruimte

Bepaal voor jezelf waar de extra ruimte voor dient. Alleen op deze manier zorg je ervoor dat je niet alle soorten spullen in huis in de extra ruimte plaatst. Je kunt de extra ruimte bijvoorbeeld gebruiken als speelkamer voor de kinderen, een inloopkast of als washok. Zorg ervoor dat je ook vast nadenkt over de mogelijkheden in de kamer zodat het plan wel realistisch is. 

Indeling van ruimte

Ga na wat de afmetingen zijn van de kamer, zodat je gericht kan gaan zoeken naar meubels. Voor het plaatsen van een kast met schuifwanddeuren in Zwolle is het bijvoorbeeld handig om te weten hoe groot deze moet zijn en of dit niet te veel van de ruimte inneemt. Een kast is echter wel één van de meest toegankelijke meubels om in de extra ruimte te plaatsen. Vooral als de ruimte groter is, is het in alle gevallen aan te raden om een kast te plaatsen. Zo kun je ook extra spullen kwijt die niet in het zicht zijn. 

Hou het simpel

Je zult misschien alles in de ruimte aan willen passen aan het plan en doel wat je met de kamer hebt. Maar onze tip is: zorg dat je het simpel houd! Waarom? Omdat dit een ruimte is die je het snelste zou verbouwen op het moment dat je ruimte tekort komt. Denk bijvoorbeeld aan de komst van een baby. Je wilt dan zo snel mogelijk de ruimte heringericht hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *