Knikarmschermen

knikarmschermen

Zonwering met een moderne uitstraling gezocht? Ga voor knikarmschermen

Het beschikken over zonwering is voor veel eigenaren van woningen eigenlijk wel echt een must. Veel tuinen liggen namelijk een fors deel van het jaar vol in de zon. Daardoor wordt het op de wat warmere dagen al snel veel te warm in je tuin. Ook in huis loopt de temperatuur dan soms onnodig hoog op. Welnu, als je op zoek bent naar nieuwe zonwering en je hebt daarbij de voorkeur voor een installatie met een moderne uitstraling, dan vormen knikarmschermen voor jou een ideale optie. Een knikarmscherm wordt namelijk tegen de buitenzijde van je woning geïnstalleerd. Vanuit deze installatie wordt het scherm als het ware open getrokken. Er is dan dus geen sprake van staanders of palen die hinderlijk in de weg kunnen zitten. Dat zijn de hoofdprincipes van knikarmschermen. Als je hiervoor wilt gaan heb je wel nog minstens twee belangrijke knopen door te hakken. Lees verder om te weten welke dat zijn.

knikarmschermen

Kies de lengte en breedte

Het bestellen van een knikarmscherm in een gestandaardiseerd formaat is een riskante onderneming. Het zou dan immers goed kunnen dat dit scherm niet goed past bij het formaat van je woning en je tuin. Meet dus altijd nauwkeurig op hoe lang en hoe breed jouw knikarmscherm moet worden en geef dit door aan het bedrijf waar je je scherm bestelt. Bedenk je hierbij dat een breedte van zo’n drie meter doorgaans het maximaal haalbare is.

Bepaal de wijze van bediening

Vervolgens is het raadzaam om nu alvast na te denken over de wijze van bediening die je prefereert. Er bestaan namelijk knikarmschermen met een handmatige en met een elektrische bediening. Hierbij gelden de elektrische varianten als meer comfortabel, maar ook duurder en iets kwetsbaarder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *