Kunstgras kopen? Dit moet je weten

Geplaatst op
kunstgras

Er zijn een heleboel manieren om een tuin of balkon in te richten. De urban jungle is bijvoorbeeld razend populair. Maar ook een balkon of tuin vol planten wordt steeds hipper. Hoewel het vroeger normaal was dat vrijwel iedere tuin een beetje gras bevatte, is het nu het kunstgras dat de wereld verovert. Wil jij ook kunstgras kopen maar weet je niet waar te beginnen? Lees dan gauw verder.

Kunstgras kopen

Kunstgras uitzoeken

Allereerst is het goed om te weten dat kunstgras niet hetzelfde is als twintig jaar geleden. Het is nu amper van echt te onderscheiden en het is ontzettend makkelijk te onderhouden. Een nadeel is echter dat kunstgras ook best prijzig kan zijn, juist om die goede eigenschappen die het heeft. Als je dus niet veel te besteden hebt dan is kunstgras wellicht niet de beste optie. Of toch wel?

Restpartijen opkopen

Er is een manier om aan mooi kunstgras te komen zonder de hoofdprijs te betalen. Je kunt namelijk restpartijen opkomen. Restpartijen zijn eigenlijk overgebleven stukken kunstgras, bijvoorbeeld kunstgras dat overblijft nadat een tuin is aangelegd in een gekke vorm. Daarvoor wordt vaak gras gesneden en wat er overblijft wil zo’n bedrijf natuurlijk ook niet weggooien. Daarom verkopen ze het voor een zachte prijs aan anderen die met zo’n kleinere hoeveelheid al een groot deel van hun balkon of tuin kunnen bedekken. 

Kunstgras kopen

De dieren

Het is wel goed om te realiseren dat nep planten en kunstgras natuurlijk niet de voorkeur hebben van dieren en insecten. Dat is geen ramp als je die liever niet in je tuin hebt maar als je juist blij wordt van een tuin vol vrolijke vogels dan is kunstgras misschien niet de beste optie.