Ledstrips netjes aanbrengen? Dat lukt met led profielen

Geplaatst op
Led Profielen

Wanneer je om welke reden dan ook een setje ledstrips in huis hebt gehaald en je wilt deze op nette wijze gaan aanbrengen, dan zul je al snel merken dat je hier ook led profielen voor nodig hebt. Laatstgenoemde zijn frames waarmee het keurig installeren van de strips een koud kunstje wordt. Een ledstrip kun je namelijk simpelweg op een profiel plakken of in het profiel schuiven. Als je vervolgens een geschikte kap over het geheel heen plaatst, dan zorg je ervoor dat het licht zich op een evenwichtige manier verspreidt door de ruimte in kwestie. Led profielen zijn dus onmisbare onderdelen in dit geheel. Daarom gaan we in de alinea’s hieronder dieper in op deze profielen.

Led Profielen

Hoe steekt een led profiel in elkaar?

Als je kijkt naar de verschillende led profielen die her en der te verkrijgen zijn, dan zal het je al snel genoeg opvallen dat de meeste exemplaren van aluminium zijn gemaakt. Het kan natuurlijk wel zijn dat je een profiel in huis hebt gehaald die eigenlijk iets te groot is. Dit is echter geen probleem, want het is meestal een fluitje van een cent om er een stukje af te zagen. Verder zie je dat sommige led profielen met een kap worden geleverd en anderen zonder kap. Zoals hierboven al beschreven is het uiteindelijk zeker aan te raden een profiel met strip met een kap te bedekken. De lamp oogt op die manier op zichzelf fraaier en ook wordt het geproduceerde licht veel beter door de ruimte verspreid.

Wat je moet weten over waterbestendigheid van led profielen

Uiteraard is de kans groot dat je ledverlichting ook in bijvoorbeeld de badkamer wilt aanbrengen. Het is dan wel essentieel dat je ledstrips koopt die waterdicht zijn. Verder is het zeker te adviseren om geanodiseerde led profielen te gebruiken, want deze roesten veel minder snel in een dergelijk vochtige omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *