Omschrijving van een badkuip en hottub in Nederland

Het is voor een persoon die zich niet zo bezighoudt met sanitaire meubels misschien moeilijk te begrijpen wat de verschillen zijn tussen een badkuip en een hottub.

Het is wel zo dat beide erg met elkaar overeenkomen natuurlijk. Het is vooral de setting, de verwachte uitwerking, en materialen die gebruikt worden die het verschil maken. Je zou een badkuip bijvoorbeeld alleen in de badkamer plaatsen. En alhoewel het dient voor ontspanning is de voornaamste functie dat het er voor zorgt dat je na een half uur tot een uur helemaal schoon bent.

Een hottub is net weer een ander verhaal. Ja je zou er ook in kunnen baden om schoon te worden. Maar velen gebruiken het echt puur voor ontspanning. Het is daarom ook groter, en het kan op plekken worden geplaatst die normaliter sociaal gezien niet geaccepteerd zouden worden. Nou Ja, in Nederland dan. Het is in Scandinavië bijvoorbeeld wel heel gebruikelijk dat er Sauna’s, hottubs in de natuur worden geplaatst. En net zoals in het mooie Scandinavië zou je de hottub kunnen plaatsten in je eigen stukje natuur. Ik heb het over je achtertuin!

Het verschil van materiaal

Je kunt het dus plaatsen waar je wilt. Oke, Maar wat zijn dan nog meer verschillen? het materiaal is natuurlijk niet hetzelfde. voor een badkuip werd vroeger metaal gebruikt. Of het was een houten ton. Tegenwoordig wordt alleen maar kunststof gebruikt. Het wordt ook netjes afgewerkt als het in de badkamer komt. Waardoor het echt een onderdeel wordt van de badkamer. Een hottub staat op wat vrijere voeten. Het is wel zo dat ook vroeger een hottub werd gemaakt van een simpele houten ton. Tegenwoordig is die look bewaard gebleven. het enige wat er is veranderd is dat er soms kunststof wordt gebruikt voor de kuip, en het mooi wordt afgewerkt met hout aan de buitenkant. Zodat het nog steeds de klassieke look heeft. Bekijk https://welltub.nl/ als je meer wilt weten over de verschillende hottubs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *