Robotica techniek

robotica techniek is een groep technieken, gereedschappen, systemen en software die wordt gebruikt bij de fabricage van robotica. Het woord wordt vaak gebruikt om robotica met kunstmatige intelligentie (AI) te beschrijven, hoewel veel andere disciplines, waaronder informatica en militaire technologie, de term ook gebruiken. Deze technologie omvat in feite een breed scala aan toepassingen, waaronder navigatie, kaarten, bediening en diagnostiek. Het gebied van robotica breidt zich snel uit vanwege de brede toepassingen en het is gebleken dat de huidige technologieën in staat zijn tot verschillende taken die voorheen als buiten de menselijke capaciteit werden beschouwd. Het gebied van robotica techniek kan worden onderverdeeld in verschillende subonderwerpen. Een daarvan is de besturing en beweging.

Het gebied van robottechnologie

Het gebied van robotica techniek kan worden gebruikt om kunstmatig intelligente robots (robotkolonies) te bouwen. In dit geval zouden de robots tussen hun menselijke tegenhangers leven in een robotachtige Android-achtige staat. Sommigen denken zelfs dat het potentieel van het bouwen van zulke grootschalige kolonies de weg zou kunnen effenen voor een uiteindelijke samensmelting van menselijke en robotica techniek. Daarom is het controleren en begeleiden van menselijke populaties ook een onderdeel van het domein van robottechnologie. Een ander gebied van robottechnologie waarop de vooruitgang van de afgelopen jaren al van invloed is op de human engineering, is op het gebied van tissue engineering.

Het gebied van informatieverwerking

Ook op het gebied van informatieverwerking in robots spelen robotingenieurs een belangrijke rol. Informatieverwerking omvat het gebruik van computers om gegevens vast te leggen, te verwerken en op te slaan die naar een robot worden gestuurd voor verwerking. Een voorbeeld van een machine die deze technologie gebruikt, is het Electronic Mesh Computer System of Emculation (EMCS) dat door NASA’s JPL wordt gebruikt om het ontwerp en de manipulatie van spaceshuttles tijdens het Space Shuttle-programma te besturen. Ingenieurs die met JPL werken, hebben EMCS ook gebruikt om computersystemen te ontwerpen om de beweging en bediening van een op afstand bestuurd voertuig te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *