Tips voor de tuin

Geplaatst op

Wil jij meer uit je tuin halen? Ontdek wat de mogelijkheden zijn van jouw tuin en bekijk wat je hierin zelf kan doorvoeren. Vooral voor de mensen die weinig inspiratie hebben voor de tuin kunnen deze tips nog wel eens goed van pas komen. Door een aantal dingen aan te passen of toe te voegen in de tuin, kun je optimaal gebruik maken van wat je tuin jou te bieden heeft.

Wat kun je niet veranderen?

Er zijn in je tuin genoeg factoren die je helaas zelf niet kan beïnvloeden. Hiermee begint het aanpassen van je tuin. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de stand van de zon, de afmetingen in je tuin of de windrichting. Vooral de eerste twee factoren hebben invloed op jouw tuin. 

Looppaden in tuin

Je kunt nu nog zo’n prachtige boom of struik willen neerzetten, als dit op de verkeerde plek wordt gedaan wordt de tuin belemmerd. Het is daarom goed om ook na te denken over de logische looppaden in de tuin die er voor kunnen zorgen dat jij van de A naar B kan komen. Trek daarom op een tekening lijnen uit waar je paden wilt hebben.

Tuin te klein? Creëer ruimte

Vind je dat je een te kleine tuin hebt? Je kunt er helaas niet voor zorgen om de tuin daadwerkelijk groter te maken, je kunt het wel optisch groter laten lijken. Dit kun je doen door de blikvangers in je tuin zo ver mogelijk van het punt waar je altijd zit te zetten. Je kunt een tuin ook optisch groter laten lijken door posters aan wanden te maken die diepte creëren. 

Een daktuin

Heb jij een schuur of woning waar je een tuin op het dak kan maken? Kijk dan eens naar daktuinen die een prachtige toevoeging zijn aan je woning. Zie jij dit al helemaal zitten? Ga dan naar Rodenburg Tuinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *