Trends op het gebied van wonen

Meubeltrends 2020

Zwarte stalen taatsdeuren (slimserie outdoor sso), zwarte kranen en een visgraat vloer. In 2020 zijn dit de trends. Woontrends volgen elkaar in rap tempo op. In deze blog vertellen we je graag meer over dit soort trend.

Zwarte stalen deuren

In elk woonprogramma en elk magazine zijn ze terug te vinden: zwarte stalen deuren. De zwarte stalen deuren zorgen voor een luxe look in elk huis. De zwarte stalen deur wordt vaak gecombineerd met een eiken vloer (bijvoorbeeld in visgraatpatroon). Zwarte stalen deuren vergen vaak een behoorlijke investering, daarom worden er ook houten varianten gemaakt. Het is met hout mogelijk om dezelfde look te creëren. De deuren zijn zo populair gebleken, dat er nu ook zwarte buitendeuren verkrijgbaar zijn.

Een zwarte of gouden kraan

Wat we ook veel zien in 2020: een zwarte of gouden kraan in de keuken en badkamer. Vaak wordt de wasbak ook in het zwart uitgevoerd. Ook dit zorgt voor een luxueuze look. Hartstikke mooi, maar ook trendgevoelig. Bedenk je dus goed of je deze look over een jaar of vijf nog steeds ziet zitten.

Een zwarte keuken

Nog meer zwart? Jazeker! Zwart is de trend van dit moment. Ook keukens worden veel in het zwart uitgevoerd in 2020. Het is een gewaagde look en het advies is om voor een rustige vloer te kiezen. Durf je het niet aan om de keuken in het zwart uit te laten voeren? Je kunt ook spelen met zwarte elementen. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kraan of een zwarte spoelbak. Of kies voor zwarte apparatuur (oven/magnetron). Zo geef je jouw keuken meer body!

Marmer

Marmer is weer helemaal terug van weggeweest! We zien in 2020 veel marmer terugkomen. Zowel in de keuken, badkamer als woonkamer. Ook bijzettafeltjes en accessoires hebben vaak een marmerlook. Want ‘echt’ marmer is erg kostbaar. Zijn dit alle trends van 2020? Nee hoor! Op het gebied van wonen zijn er nog veel meer trends te ontdekken. Maar bovenstaande trends horen hier zeker tussen.