Vloerverwarming, een zege voor jouw woning

Mensen zijn steeds weer op zoek naar mogelijkheden om het comfort in hun woning te verbeteren. Dit kan tegenwoordig op heel wat verschillende manieren gebeuren. Eén van de opties waar je voor kan kiezen heeft betrekking tot het plaatsen van vloerverwarming. Voor dit type van verwarming geldt namelijk dat ze zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Dat is echter niet alles, daarnaast is het ook nog eens zo dat vloerverwarming kan bijdragen aan het inperken van de energiefactuur. Zou jij ook graag willen ontdekken waarom vloerverwarming nu precies een zegen kan zijn voor je woning? Dat is mogelijk hier op deze pagina! 

  1. Het rendement van vloerverwarming is ongelofelijk gunstig

De hoge elektriciteitskosten hebben er voor gezorgd dat mensen steevast op zoek gaan naar mogelijkheden om het verbruik in hun woning te beperken. Voor vloerverwarming geldt dat ze daar zeker en vast een niet onbelangrijke bijdrage aan kan leveren. Vloerverwarming staat er namelijk om bekend tot zomaar even 20 procent minder energie te verbruiken in vergelijking met radiatoren. Dit is het gevolg van het feit dat de CV-ketel in dit geval geen hoge temperaturen dient te leveren. We kunnen op basis hiervan dus concluderen dat vloerverwarming over een zeer gunstig rendement beschikt. 

  1. Het wooncomfort wordt aanzienlijk verhoogd 

Een tweede niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij het plaatsen van vloerverwarming gaat schuil in het feit dat je op deze manier kan rekenen op een meer gelijkmatige warmteverdeling. Deze meer gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond zorgt er voor dat er in je woning aanzienlijk sneller een gevoel van comfort zal ervaren. Dit heeft als direct gevolg dat je zonder probleem de thermostaat twee graden lager kan zetten terwijl je toch zal kunnen rekenen op hetzelfde comfort als bij radiatorverwarming het geval zou zijn. 

  1. Vloerverwarming beïnvloedt het uitzicht van de ruimte niet 

Radiatoren zijn niet zelden een doorn in het oog van mensen die houden van een strak en minimalistisch interieur. Vloerverwarming biedt daar een uitstekende oplossing voor. Voor vloerverwarming geldt namelijk dat ze bovengronds over een volledig onzichtbaar karakter beschikt. Dit zorgt er uiteraard eveneens voor dat je de volledige ruimte ten volle kan benutten. Dit geldt overigens ook voor de muren. Zo kan er aanzienlijk meer plaats ontstaan om bijvoorbeeld extra kasten te kunnen plaatsen. Ook is het hierdoor mogelijk om grotere ramen in de ruimte te integreren. 

  1. Een uitstekende keuze voor mensen met allergieën

Vloerverwarming werkt op basis van zogenaamde stralingswarmte. Dit zorgt er voor dat er door deze vorm van verwarming aanzienlijk minder stof zal worden verspreid doorheen de woning. Het spreekt voor zich dat dit een interessant voordeel met zich meebrengt voor mensen die lijden aan allergieën. Zij zullen van deze vorm van verwarming immers heel wat minder hinder ondervinden. Dat is nog niet alles. Daarnaast is het zo dat ook de relatieve luchtvochtigheid in je woning aanzienlijk beter zal scoren door deze vorm van verwarming. Als er één ding is wat de informatie op deze pagina wel duidelijk heeft gemaakt dan is het dat vloerverwarming met recht en rede wordt beschouwd als een zege voor elke woning!

Meer weten over vloerverwarming? Vraag het CV-Compleet!