Vloerverwarming, welke is de beste

Geplaatst op
Hypotheek4starters

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in hun huis. Voorheen werd vloerverwarming vooral aangelegd in badkamers en bergingen, nu wordt het ook gelegd op complete boven- en benedenverdiepingen. Er zijn verschillende soorten en de verwarming is te leggen in allerlei soorten vloeren. Verdiep je vooraf goed in de verschillende mogelijkheden om zo uiteindelijk de juiste keuze te maken die aansluit bij jouw wensen en jouw woonsituatie. 

Varianten van verwarming in de vloer

Wanneer je kiest voor vloerverwarming, kun je kiezen uit twee varianten. De eerste variant is een elektrisch vloerverwarmingssysteem. Elektrisch verwarmen kan op verschillende manieren. Niet alleen vloerverwarming is mogelijk, maar deze vorm van verwarmen is ook toe te passen als wandverwarming, plafondverwarming en spiegelverwarming. Ook zijn vorstvrijlinten te verkrijgen. Deze manier van verwarmen is van duurzame en hoogwaardige kwaliteit. Het aanleggen van deze variant van verwarming kan met folies, matten of kabels gedaan worden. De tweede variant is watergedragen verwarming, ook wel CV-vloerverwarming genoemd. Deze variant wordt op een waterpomp aangesloten. Er wordt steeds vaker voor deze laatste variant gekozen omdat het energiebesparend en beter voor het klimaat is. Welke variant je kiest, is geheel afhankelijk van jouw wensen. 

Waarom kiezen mensen vloerverwarming?

Verwarming in de vloer kan aangelegd worden in allerlei soorten woningen. Natuurlijk kan verwarming in de vloer gelegd worden in nieuwbouwwoningen, maar het is ook mogelijk om verwarming te leggen in vloeren van bestaande woningen en zelfs in monumentale panden. Het grote voordeel van verwarming in de vloer is dat het een ruimte volledig verwarmt. Een verwarming aan de muur verspreidt de warmte moeilijker door de ruimte dan wanneer de verwarming in de vloer wordt gelegd. Daarnaast zijn de systemen die worden gebruikt duurzaam en beter voor het milieu. Dit zijn twee redenen waardoor steeds meer mensen kiezen voor verwarming in de vloer.

Het leggen 

Voordat de verwarming op de vloer wordt gelegd, wordt er een zogenoemd ‘legplan’ gemaakt. De verwarming wordt gelegd onder de bovenste laag van jouw vloer. Er moet hierbij wel gekeken worden naar de bovenste laag. Wanneer je een houten vloer hebt, kan de hitte zorgen voor het vervormen van planken en dat is niet wat je wil. Daarnaast kijken de professionals altijd met je mee naar de best passende oplossing in jouw woning. De professionals beschikken over de juiste kennis en ervaring om te weten wat het beste is voor jou en jouw woonsituatie. Het leggen kost even wat werk, maar je profiteert lang van de voordelen van het leggen van verwarming in de vloer. Daarnaast is het ook mogelijk om verwarmingssystemen aan te leggen in panelen, wanden of plafonds.

Informeer goed en neem contact op met een specialist

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om niet alleen verwarming aan de muur te hangen, maar het ook aan te leggen in andere delen van de ruimte. Bij twijfel of vragen kun je altijd contact opnemen met een specialist. Er wordt dan meegekeken naar jouw wensen en jouw woonsituatie, om zo het beste plan te maken voor jouw woning. Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in wat er allemaal mogelijk is wat betreft vloerverwarming, om zo de keuze te maken die het beste bij jouw woning past. Kijk in ieder geval eerst even op www.vloerverwarmingstore.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *