Waar moet je rekening mee houden bij badkamerverlichting?

Verlichting oplossingen voor lage plafonds. Heb je lage plafonds en weet je niet waar je moet beginnen bij het zoeken naar de juiste armatuur? Dan ben je bij Lampenhuis aan het juiste adres. Hier laten we zien hoe je nog steeds stijlvolle verlichting kunt hebben, zelfs als je plafonds niet torenhoog zijn.

Plafonds van ongeveer 2,5 meter hoog worden als lage plafonds beschouwd, terwijl hoge plafonds meestal tussen de 3 en 4 meter hoog zijn. Zodra jouw plafondhoogte bekent is, wil je deze informatie gebruiken om te beslissen hoe laag het de lamp moet hangen. Bij lampenhuis zijn wij altijd bereid om jouw te adviseren. Gaat het over een ruimte waar mensen onder lopen, kies dan voor een semi-verzonken of verzonken verlichting. Als de lamp boven een tafel, gootsteen of eiland gaat hangen, kun je een hanglamp of kroonluchter gebruiken.

Inbouw of half verzonken montage?

Het verschil tussen een verzonken montage en een semi-verzonken montage is dat de laatste een kleine ruimte (meestal ongeveer 15 cm) heeft tussen de luifel en de kap. Inbouwmontages zitten daarentegen direct op het plafond. Beide bieden sfeervolle, algemene verlichting die geweldig is voor keukens, slaapkamers, en woonkamers.

Half verzonken montagestijlen en vormen

Half-verzonken bevestigingen hebben de neiging om meer sierlijk en decoratief te zijn dan verzonken bevestigingen. Semi-verzonken bevestigingen zijn geweldige alternatieven voor kroonluchters en hangers wanneer de ruimte beperkt is. Drumkappen en komvormen zijn populaire keuzes omdat ze verfijnd en klassiek zijn.

Kies de diameter van de lamp

De gemiddelde breedte van een verzonken montage is meestal ongeveer 13 inch, maar we hebben verschillende formaten, afhankelijk van de behoeften en de schaal van de ruimte. Semi-verzonken bevestigingen zijn meestal iets groter omdat de toegevoegde hoogte een grotere diameter mogelijk maakt. Om te bepalen welke maat geschikt is voor de ruimte, moet je rekening houden met de afmetingen van de kamer. Het is ook handig om andere lichtbronnen in de ruimte op te merken, zoals inbouwverlichting, railverlichting, lampen of andere plafondlampen.

Kies de decoratieve kenmerken

Inbouwmontages en semi-inbouwmontages zijn er in een breed scala aan stijlen, van klassiek tot industrieel en alles daartussenin. Kristallen verzonken bevestigingen zijn populaire verbeteringen in traditionele en klassieke ruimtes. Halve verzonken montagebeugels met zichtbare vintage lampen passen perfect in industriële ruimtes. Wat de stijlvoorkeuren ook zijn, wij hebben voor elke smaak een oplossing bij Lampenhuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *