Waar rekening mee houden bij het inrichten van je woonkamer?

Het inrichten van je woonkamer kan soms best lastig zijn. Maar eigenlijk is het ook een super leuke uitdaging. Wanneer je in een appartement woont of in een studentenhuis zit, heb je vaak niet zo veel ruimte. Hoe kan je slim omgaan met de ruimte om tot een verrassend resultaat te komen?

Welke kleuren?

Een kleur kan je woonkamer maken of breken. Het is daarom dan ook aan te raden om gebruik te maken van lichtere kleuren in plaats van donkere kleuren. Veel mensen gaan voor de kleur wit op de muur waardoor er nog heel veel speling is in de woonkamer qua de kleur van je meubels of decoratie. Over het algemeen gebruiken interieurdesigners een basisregels waarbij je twee licht getinte kleuren gebruikt en één donkere kleur. Dit breekt namelijk de lichte kleuren en geeft een spannende uitstraling aan je woonkamer.

Wat voor een soort vloer?

Wat betreft de vloer geldt eigenlijk hetzelfde als de kleuren die je in je woonkamer gebruikt. Hoe lichter de kleur hoe ruimtelijker en groter je kamer lijkt. Interieurdesigners adviseren daarom ook een lichte kleur te gebruiken. Je zou bijvoorbeeld douglas planken kunnen gebruiken en deze een mooie witte lak kunnen geven. Bij houtdirect.nl verkopen ze verschillende soorten hout die ook betaalbaar zijn voor studenten. 

Hoe berg je je spullen handig op? 

In kleinere ruimtes hebben veel mensen moeite met het efficiënt opruimen van hun spullen. Een hele leuke trend is het gebruik van stellingkasten. Hierin kun je je spullen makkelijk ordenen en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit! Andere tips voor het handig opbergen van je spullen zijn simpele plankjes die je in de muur kan boren of rolbakken die je onder je bed of bank kan schuiven.

En hoe zit het met de indeling?

Je woonkamer hoeft niet één grote ruimte te zijn. Je kan ook aparte ‘ruimtes’ maken in je woonkamer. Je kan dit erg makkelijk doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van kamerschermen of gewoon meubelen. Een bank kan al snel de keuken scheiden van de zithoek of een grote kast kan de ruimte tussen de eetruimte en de woonkamer scheiden. Dit kan best lastig zijn en het is daarom ook volkomen logisch dat je eerst je meubels vaak wilt verplaatsen voordat je de perfecte indeling hebt gevonden.