Waarom je woning ventileren van belang is

herenhuis interieur

Uw gezondheid is het belangrijkste. Lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende rust hebben hier allemaal invloed op. Maar er is nog één ding belangrijk: woningventilatie. Dit wordt meestal vergeten, maar net zo belangrijk als lichaamsbeweging. U brengt het grootste deel van de dag door in uw eigen huis Een ongezonde woning betekent een ongezonde leefomgeving. Ventilatie is daarom een ​​must!

24/7 ventilatie

Een kwartier een raam openzetten hielp niet. U dient dagelijks en de hele dag door te ventileren. Zet daarom in elke kamer een raam open om een ​​continue toevoer van frisse lucht te garanderen. Hoe koud het ook is, doe hetzelfde in de winter. Ook is het verstandig om te ventileren zonder dat er iemand in huis is. Frisse lucht is echter niet voldoende. Soms is het zelfs niet mogelijk om frisse lucht in de kamer, zoals de badkamer, te krijgen. Het bestellen en installeren van Spirobuis is een goede oplossing. Hierdoor wordt de vuile lucht afgevoerd en wordt er weer verse lucht aangevoerd.

Vocht en schimmel bestrijden

Bij veel verschillende activiteiten en activiteiten komt water vrij, zoals tijdens het koken, douchen, wassen, schoonmaken of drogen. U kunt er dus niets aan doen. U kunt het probleem van snelle vochtverspreiding in uw huis echter oplossen door het vocht zo snel mogelijk te verwijderen. Vocht verslechtert de luchtkwaliteit en veroorzaakt schimmels. Ze bouwen graag nesten op vochtige en warme plaatsen. Door bijvoorbeeld Spirobuis of andere centrale afzuiging te gebruiken, kunt u deze situatie goed beperken.

Afzuigkap aanzetten

Mensen vergeten tijdens het koken vaak de afzuigkap aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat gassen, geuren en fijnstof zich door het hele huis kunnen verspreiden. Daarom moet u de afzuigkap dragen wanneer u begint met koken en deze vervolgens een tijdje aanzetten nadat u klaar bent met koken. Daarnaast is het ook goed om het raam open te zetten tijdens het koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *