Waarom kiezen voor laminaat in je woning?

Geplaatst op

Wanneer mensen een natuurlijke, warme uitstraling willen geven aan de vloer in hun woning kunnen ze daarvoor een keuze maken uit tal van verschillende opties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een keuze te maken uit verschillende soorten parket, maar kan er ook worden gekozen voor het gebruik van laminaat. Deze laatste keuze is door de jaren heen ongelofelijk populair geworden. Dat is ook niet zo vreemd, want er kan worden vastgesteld dat er aan het gebruik van laminaat in huis heel wat interessante voordelen zijn verbonden. Ben jij ook benieuwd of het gebruik van laminaat in jouw woning interessant is om te overwegen of niet? Je komt er alles over te weten hier op deze pagina!

Laminaat is kleurvast en vochtbestendig

Het eerste belangrijke voordeel waar je op kan rekenen bij het gebruik van laminaat in je woning heeft te maken met het feit dat ze niet alleen kleurvast, maar bovendien ook vochtbestendig is. Bij echt hout kan er worden vastgesteld dat ze soms kan verkleuren door een te lange blootstelling aan de zon. Dat is een probleem dat je niet hebt wanneer je ervoor kiest om in je woning gebruik te gaan maken van een laminaatvloer. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat laminaat over uitstekende, vochtbestendige eigenschappen beschikt.

Deze vochtbestendige eigenschappen zijn heel wat beter dan bij houten vloeren het geval is. Er zijn zelfs vloeren die speciaal zijn gemaakt om gebruik te worden in een vochtige ruimte zoals bijvoorbeeld de badkamer. De naden die zich tussen de planken in bevinden kunnen bij laminaat worden verlijmd. Daardoor krijgt vocht geen schijn van kans om in te trekken. Hoe dan ook, is parket geen optie om te gebruiken in een badkamer? Dan zou de keuze voor deze vloer een interessant alternatief kunnen vormen.

Er bestaan ongelooflijk veel verschillende variaties

Laminaat kan worden aangekocht in een ruime keuze aan verschillende stijlen en kleuren. Heb jij bijvoorbeeld een voorkeur voor je vloer met een net wat lichtere tint? Dan is dat perfect mogelijk. Wil jij echter toch liever kiezen voor een exemplaar welke beschikt over een wat natuurlijkere kleur? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden. Bovendien geldt voor laminaat ook dat er in principe perfect voor kan worden gezorgd dat elk type van houtsoort kan worden nagebootst. Ben jij meer te vinden voor een type laminaat waarbij er sprake is van tegel imitatie? Dan spreekt het voor zich dat ook dat een optie is die je beslist kan overwegen.

Bekijk het ruime aanbod vloeren van Parket Paleis!

Laminaat heeft een prima levensduur

De belangrijkste reden waarom mensen er uiteindelijk in de praktijk toch de voorkeur aan geven om te kiezen voor echte parket is de levensduur waarover ze beschikt. Voor massief parket geldt dan ook dat dat ze over een gemiddelde levensduur beschikt van ongeveer 40 jaar (en langer). Dat is natuurlijk helemaal fantastisch. Toch kan je ook bij laminaat perfect rekenen op een levensduur van zo’n slordige 25 à 30 jaar. Het is inderdaad iets minder in vergelijking met parket, maar toch kan je ook bij laminaat zeker en vast rekenen op een geweldig mooie prijs-kwaliteitverhouding.