Wat je moet weten over traprenovatie


Vroeger was het voldoende dat een trap je gewoon van boven naar beneden bracht en
andersom. Voor het overige werd er niet naar omgekeken. Wat betreft de trap was alleen de veiligheid belangrijk, de rest deed er niet zo toe. Hoe anders is dat nu. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een traprenovatie. En de trap is tegenwoordig niet zelden de blikvanger van de woning. De mogelijkheden wat betreft traprenovatie zijn dan ook groot.

Je maakt het voor jezelf zo moeilijk of gemakkelijk als je wilt wat betreft traprenovatie


Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt als het om het renoveren van de trap gaat Herschilderen bijvoorbeeld, is een eenvoudige optie. In dat geval is er niets ingewikkelds aan. Het is overigens wel meer dan alleen het aanbrengen van een nieuwe laklaag. Zorg dat je eerst de oude laag verwijderd hebt en dat ook oude beitsen en deklagen weg geschuurd zijn. Is dat niet afdoende, dan kun je met afbijtmiddel gaan werken. Voor je een nieuwe laklaag aanbrengt, zorg je dat er geschuurd is en dat de trap stofvrij is voor je een eerste grondlaag aanbrengt. Doe je dat niet, dan zal het resultaat nooit zo mooi zijn en bovendien loop je risico dat de lak dan sneller loslaat. Oftewel, de kans is dan groot dat je weer opnieuw moet lakken.

Traprenovatie: ga met overzettreden aan de slag of kies voor zandstralen


Een andere manier om de trap te renoveren, is door te werken met overzettreden. In dat geval worden er nieuwe traptreden over de oude geplaatst. Dit kan prima bij tal van verschillende materialen, waarbij laminaat en vinyl tegenwoordig de meest gebruikte producten zijn. Je kunt een trap tegenwoordig elke gewenste uitstraling geven en een trap in betonlook behoort anno 2020 gewoon tot de mogelijkheden. Dat had niemand tien jaar geleden kunnen bevroeden. Nog een manier om de trap te renoveren, is zandstralen. Dit kan alleen bij houten trappen. Alle hoekjes, gaatjes van de trap worden schoon en egaal gestraald. Zandstralen geeft een prachtig resultaat, een duurzaam resultaat ook bovendien.

De opmars van de trap, traprenovatie en accessoires voor de trap

Traprenovatie kan ook gewoon herstofferen betekenen. In dat geval bekleed je de traptreden met tapijt en dat kan soms verrassend mooi uitpakken. Als je wilt kun je van elke trap de eyecatcher van je huis maken. Niets lijkt nog onmogelijk als het gaat om traprenovatie. De trap hoort er in elk geval weer helemaal bij. Dat zie je overigens niet alleen terug aan de talloze opties die je hebt wat betreft het renoveren van de trap, maar dat zie je ook terug aan de accessoires die je tegenwoordig bij de trap kunt kopen. Inspiratie nodig? Kijk eens op de woningrenovatie Plaza van Utrecht. Balustrades, bijzondere leuningen, trapneusprofielen in alle soorten en maten, het is er tegenwoordig allemaal. Dat zegt ookiets over de groei van de trap. Net als de opties van traprenovatie die steeds verder uitgebreid zijn, geldt dat dus ook voor die accessoires. Daardoor blijft de trap zich steeds verder doorontwikkelen en daarom ook groeit de aandacht voor de trap, zoals het aanbod accessoires en de mogelijkheden voor traprenovatie dat ook doen.