Wat kun je doen tegen stank na warm weer in huis

Geplaatst op
stank in huis bij warm weer

Ken je dat? Kom je ’s avonds thuis van het werk na een warme dag en je huis ruikt muf. Jakkes, geen fijne binnenkomer en helemaal niet als je die avond ook nog eens hebt afgesproken om samen met vrienden nog wat te drinken. In dit artikel leg ik je uit wat je kunt doen tegen stank in huis bij warm weer.

stank in huis bij warm weer

Luchten, luchten en nog eens luchten

Zet ramen en deuren tegenover elkaar open, daardoor wordt de aanwezige lucht in je woning letterlijk en figuurlijk naar buiten verplaatst en is de stank in huis bij warm weer vaak snel verdwenen. Controleer vooraf wel even waar de stank het sterkst aanwezig is.

 Tijdens warme dagen doe je er verstandig aan om vuilnisbakken dagelijks te legen en goed schoon te maken. Controleer ook je fruitmand en spoel wat vaker een scheutje chloor of bleek door de gootsteen.

Een luchtverfrisser camoufleert de muffe lucht alleen maar en is geen duurzame oplossing en lost de oorzaak niet op.

Oorzaak stank in huis bij warm weer bepalen

Muffe lucht in huis komt vaak ergens vandaan een klamme natte handdoek kan de lucht in huis al snel verpesten. Vooral in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals je badkamer of de plek waar de wasmand staat worden tijdens warme dagen niet genoeg geventileerd waardoor er nare luchtjes aan het aanwezige wasgoed komen. Dit kun je voorkomen door een raampje open te zetten of als je die niet hebt de afzuiging wat vaker te laten lopen. Een andere oplossing is om de deur van de badkamer open te laten staan zodat de aanwezige luchtvochtigheid sneller weg kan.

Oud tapijt kan op den duur ook snel muf ruiken, overweeg eens om een speciale tapijtreiniger te huren of gewoon het tapijt te vervangen door een nieuwe vloer die zich wel makkelijk laat schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *